Пореден фантастичен мач направи Борусия Мьонхенгладбах. Седмица след като прегази Байерн, отборът на Люсиен Фавре направи на пух и прах  Щутгарт като гост и взе победата с 3:0.

По този начин Гладбах продължи преследването на триумвирата на върха в Германия. Отборът има 39 точки, с една по-малко от Байерн, Дортмунд и Шалке.

За пореден път на терена блестеше с пълна сила младият германски национал Марко Ройс, който от лятото ще играе в Дортмунд. Той вкара един гол, бе директно замесен в другите два.

В началото на мача играчите на Щутгарт се сблъскаха със силното оръжие на Борусия – непробиваемата защита. Дълго време атаките на домакините се разбиваха в двата отбранителни реда, построени от треньора Люсиен Фавре.

Гостите обаче дебнеха и нанесоха удара си – в 31-ата минута при пряк свободен удар. След центриране на Марко Ройс Ханке прати топката с глава в мрежата – 0:1.

След гола играчите на Борусия се поотвориха и Аранго с диагонален удар можеше да вкара нов гол, но вратарят на Щутгарт Улрайх спаси. В ответната акция Хайнал падайки удари топката с глава, но тер Стеген се разтегна и изби.

До почивката двата отбора си размениха по още едно положение – първо Ройс стреля по диагонал за Борусия, а в последната минута след центриране от пряк свободен удар Хайнал с глава прати топката от външната страна на дясната греда.

В началото на второто полувреме домакините опитваха предимно с центрирания да превземат вратата на Борусия, но потъваха в безидейност. Гостите знаеха какво правят, отбиваха противника и дебнеха – в 61-ата минута Ройс пропусна да удвои отблизо.

Оттук нататък Борусия бе господар на терена. Херман направи нов пропуск, но в 81-ата минута изведе отлично Ройс, той напредна отдясно и пусна топката покрай вратаря за втория гол.

След още три минути играчите на Борусия демонстрираха футболно изящество, когато Ройс напредна през центъра, подаде надясно към Херман, последва успореден пас към де Камарго, който отблизо направи резултата и победата на Борусия класически – 0:3!