Президентът на Байерн Ули Хьонес отхвърли възможността клуба да плати голямата трансферна сума, която се иска за младия Марио Гьотце. Звездата на Борусия Дортмунд често е свързван с баварците.

„Гледам с удоволствие как това момче играе футбол. Но от това да се вади заключение, че утре ще го вземем, не е правилно. А и къде би играл при нас в момента той”, пита се босът пред списание Шпортбилд.

Според различни информации Арсенал е готов да плати 40 милиона евро за Гьотце. Байерн няма такива планове.

„Както и преди, в Англия и Испания се пръскат повече пари отколкото при нас, в Германия. Не искаме да правим и ние тези откачени неща само за да задържим един млад талант”.

„Да дадем 40 и повече милиона евро? Ние никога няма да направим това. За световни звезди като Робен и Рибери платихме далеч по-малко. А трансферната ни политика не е толкова лоша”, коментира Хьонес.

Той направи и интересно сравнение между Месут Йозил и Тони Кроос. Двамата си съперничат в националния отбор на Германия.

„Честно казано Кроос ми е по-приятен от Йозил. Освен това за мен той е и по-добрия футболист. Кроос ни убеди в Байерн. Ще го направи и в националния отбор”, каза Ули Хьонес.