Борусия Дортмунд остана на второ място. Отборът завърши наравно 1:1 при домакинството на Кайзерслаутерн и може да изостане от Байерн.

Шампионите имаха превъзходство, уцелиха на три пъти гредите, но така и не вкараха втори гол. Това не беше седмицата на Борусия Дортмунд.

След провала в Шампионската лига играчите търсеха реванш пред публиката си. Треньорът Клоп има проблеми със състава в дефанзивната халфова линия. След контузиите на Лайтнер и Бендер, сега и Кел отпадна след ритника в лицето срещу Марсилия. Марио Гьотце остана първо на пейката, наложи се да влиза.

Домакините владееха очаквано повече топката, но не правеха кой знае какво с нея. Дик от Кайзерслаутерн има първия шанс за гол, ударът му от 25 метра бе избит от Вайденфелер.

В 14-ата минута след едно меле с ефектен страничен удар Левадновски разтресе напречната греда. Това бе сигнал за атака и скоро след това домакините претендираха и за дузпа, когато Кагава падна в наказателното поле.

Точно японецът обаче даде преднина на Борусия Дортмунд. В 27-ата минута Гроскройц продължи късо една топка към Кагава, който навлезе централно в наказателното поле и откри резултата – 1:0.

Шампионите владееха инициативата, без да създават чисти положения. В последната минута на първото полувреме мачът можеше да бъде решен – след корнер Хумелс насочи добре топката в празния ъгъл на вратата, но Шахан бе пред голлинията и изби.

Картината не се промени в началото на втората част – Дортмунд държеше топката, а Кайзерслаутерн се бранеше добре. Страхотен гол промени събитията.

В 60-ата минута турчинът с германски паспорт Олчай Шахан изравни резултата – Пишчек опита да изчисти с глава топката след дълъг пас, тя попадна обаче право на левия крак на халфа, който от воле я прати неспасяемо в мрежата – 1:1.

Победата се изплъзваше, Клоп пусна в игра Гьотце и Перишич, хвърли всичко в атака. В 72-ата минута шампионите уцелиха втора греда – да Силва вдигна от пряк свободен удар и Хумелс с глава прати топката в десния дирек.

Мачът вече вреше и кипеше – Левадновски пропусна сигурен гол малко по-късно. В 77-ата минута Лаутерн можеше да излезе напред – Шехтер стреля силно с глава, Вайденфелер падна във вратата, но стреля топката пред голлинията. Шехтер я дорита зад нея, но от ръцете на вратаря и съдията правилно не призна гола.

В 82-ата минута домакините за трети път разтърсиха гредата – Гьотце напредна и с хубав удар  уцели напречния дирек. Малшансът на Борусия Дортмунд днес не позволи топката да влезе втори път в мрежата.