Германия приема Холандия утре вечер в приятелски мач в Хамбург. Треньорът Йоахим Льов очаква победа срещу големия противник.

„Това ще е проверка с воля за победа и себераздаване. Не ни е страх, няма и причина. Предизвикателство е да играеш срещу втория в света”, каза той на пресконференция.

Както и срещу Украйна, така и в утрешната среща треньорът ще направи някои експерименти. Вместо 3-5-2 ще се играе с 4-4-2. Ако състоянието на Клозе позволи, той ще партнира на Гомес. Денис Аого пък ще замени контузения Шмелцер на левия бек.

„Все още не сме възприели добре новата схема на игра. Но все пак очаквам мачът да е по-добър в техническо отношение от този в Киев”, постанови Льов.

Срещата с Холандия ще под номер 75 за него като треньор на Германия. Юбилей?

„Това число не значи нищо за мен. Подобни юбилеи не ме вълнуват и не се занимавам с тях”, отсече 51-годишният наставник на пресконференцията.

На вратата отново ще бъде Мануел Нойер. Той опита да намали емоционалния заряд, който винаги съпътства сблъсъците между германци и холандци.

„Имаме добри отношения с холандците – те действат добре на първенството и на страната ни. В миналото ставаха и напечени мачове”, коментира миролюбиво стражът.