Слабият сезон взриви бюджета на Вердер. Отборът няма да играе в евротурнирите, получава и по-малък дял от телевизионните права заради задното класиране.

Вратарят на отбора и германския национал Тим Вийзе е един от първите потърпевши. В клуба нямат пари да му подновят договора, който изтича през 2012 година.

„Говорихме с него и го уведомихме, че поради финансови причини в момента не можем да му предложим нов договор”, каза спортният директор на Вердер Клаус Алофс.

Така вече нищо не стои пред трансфера на вратаря във Волфсбург. Феликс Магат вече обяви, че го иска в състава, а това лято е последната възможност на Вердер да вземе някаква трансферна сума за Вийзе.

Вратарят пази за Вердер вече седем години, преди това игра в Кайзерслаутерн. Той има 231 мача в Бундеслигата, в края на годината става на 30 години. В момента е втори вратар на Германия, за която има четири мача.

Освен него, Феликс Магат се надява да вземе и друг германски национал от Вердер – Марко Марин. Засега от Бремен не са се произнесли по случая.