Женският национален отбор на Германия започна с победа марша си към трета световна титла по футбол. Футболистките на треньорката Силвия Найд победиха с 2:1 Канада в първия си мач.

Мондиал 2011 се провежда в Германия. Интересът е невероятен – днес на претъпкания Олимпийски стадион в Берлин присъстваха 74 000 зрители.

Германия е главен фаворит да трофея. Отборът спечели последните две световни първенства.

На откриването се изсипа целия германски политически елит начело с канцлерката Меркел и президента Вулф, който държа и реч. Босът на ФИФА Сеп Блатер също не пропусна да се покаже.

Още в 10-ата минута домакинките откриха резултата. Петер напредна по дясното крило и вдигна отлично към вратарското поле, където Керстин Гарефрекес с глава стреля в обратния ъгъл – 1:0.

В следващите минути двата отбора играха характерния за жените техничен футбол между двете наказателни полета, изпускайки по една възможност за гол. В 42-ата чинута Мбаби вкара втория гол след пробив през центъра.

През второто полувреме темпото намаля. В края на срещата Кристин Синклер вкара майсторски гола за Канада директно от пряк свободен удар. Това бе 120-то попадения за нападателката в нейния 161-ви мач за националния отбор.

В следващия кръг в групата Германия играе с Нигерия, които днес паднаха от Франция с 0:1.