Борусия Мьонхенгладбах остава да играе там, където е мястото на този клуб – в елитната Бундеслига. След 1:1 в реванша на баража в Бохум Гладбах се спаси от изпадане.

А само преди два месеца никой не броеше тима за жив. Смяната на треньора Михаел Фронтцек, който сглоби този добър състав, но нямаше уменията за повече, с изпитания тактик Люсиен Фавре преобрази тима, който с поредица силни игри стигна до баража.

Борусия влезе в мача срещу Бохум с аванса от един гол от първия бараж и силата на статистиката. Само два пъти от 11 опита втородивизионен отбор бе имал шанса да влезе с бараж в Бундеслигата.

В отлична атмосфера и надъхвани яко от феновете си Бохум опитаха да вкарат ранен гол, уцелиха и греда. Бързо обаче играта се изравни и се водеше в центъра.

В 24-ата минута домакините все пак поведоха. При контраатака на Бохум норвежкият халф на Борусия Хавард Нордвейт, който изкара есента в Арсенал, бе хванат в крачка след пас отляво и си вкара автогол – 1:0.

Голът ентусиазира отново футболистите на треньора Функел, които натиснаха за няколко минути, преди обаче отново да се върнат към основното си оръжие – защитата. Гладбах опитваха да задържат топката и нападаха по-често, но не можеха да пробият отбранителния вал.

В 40-ата минута нямаха и късмет. След отлично вдигане на Аранго от корнер Мо Идрису със силен удар с глава разтресе напречната греда.

Борусия продължи да натиска и след паузата, гол на Ханке бе отменен поради засада. Малко по-късно Идрису с глава стреля над вратата. Мачът се играеше на една врата.

В следващите минути вратарят на Бохум извади рикоширало центриране на Хуан Аранго, после удар на Ханке с глава бе избит от голлинията. Голът висеше на косъм.

И падна в 72-ата минута. След отлична скоростна атака на Борусия при двойно подаване де Камарго изведе Марко Ройс на чиста позиция и младият германски национал с левия крак по земя простреля Бохум – 1:1.

Докрая футболистите на Гладбах умело задържаха играта в центъра и заслужено ликуваха пред ентусиазираните си привърженици.