Борусия Мьонхенгладбах победи с 1:0 Бохум в първия бараж за място в Бундеслигата. Голът падна в последната минута на добавеното време и донесе заслужения успех на елитния клуб.

До баража се стигна след като Гладбах завърши на 16-та позиция в Бундеслигата, а Бохум стигна до третото място в по-долната група. Реваншът е идната сряда на терена на Бохум.

През първото полувреме играта беше сравнително равностойна, с лек превес на Борусия. След няколко нелоши атаки обаче домакините намалиха оборотите и Бохум се държеше добре.

Въпреки 60 % владеене на топката и повечето удари, играчите на Гладбах не намираха път към вратата на гостите преди почивката. Препълненият стадион искаше и чакаше гола, но такъв не падаше.

И през втората част картината не се промени – Гладбах владееха топката и нападаха, Бохум се отбраняваше умело. В 65-ата минута Майк Ханке пропусна чист гол за Борусия след като получи пас от Хуан Аранго.

Натискът вече стана осезаем, Марко Ройс можеше да открие, но нямаше късмет. Волето на Аранго пък бе спасено от вратаря. Минутите минаваха и в крайна сметка изглеждаше, че нулите ще останат непроменени.

В 93-ата минута обаче стадионът се разлюля от еуфорията на победния гол. След разбъркване в наказателното поле Аранго и Ханке не успяха да нанесат решителния удар, но това направи де Камарго – 1:0 за Борусия!

„Заслужихме победата. Особено с играта след почивката. Де Камарго не игра седем седмици, но той може да вкара винаги гол”, каза останалият без глас треньор на Гладбах Люсиен Фавре.

Вторият мач е на 25 май.