Дни след като триумфално се класира на полуфинала в Шампионската лига, Шалке постигна нов добър резултат – 1:1 при гостуването на Вердер. Двата отбора остават съседи във втората половина на таблицата, далече от местата за евротурнири.

Това бе първият мач под ръководството на Ралф Рангник, който Шалке не спечели.

Треньорът остави цели петима футболисти от състава, победил Интер в сряда, на пейката. Раул обаче бе на терена.  В единадесеторката на Вердер пък се завърна силният нападател Клаудио Писаро.

В началото двата отбора си размениха по няколко опасни атаки. В 11-ата минута Вердер вкара гол чрез Пасанен, но съдията го отмени. Той сметна, че Мертезакер е фаулирал преди това вратаря Мануел Нойер.

Малко по-късно вратарят, когото Шалке се опитва да задържи с мега оферта от 21 милиона евро, спаси удари на Боровски и Писаро – Вердер натисна.

В 25-ата минута обаче Раул имаше отлична възможност да вкара за Шалке. Учида центрира, но нападателят би право в Тим Вийзе, заместникът на Нойер в националния отбор на Германия, който боксира.

Впоследствие мачът загуби от темпото си и до почивката интересните моменти липсваха.

През втората част Рангник започна с Еду и Хурадо, явно недоволен от изявите на заместниците им. Мачът стана много интересен.

В 58-ата минута Хьоведес спъна Писаро в наказателното поле – дузпа за Вердер. Вагнер стреля долу вдясно, но Нойер блестящо спаси. Отскочилата топка попадна пак във Вагнер, който този път я прати в мрежата – 1:0.

Само пет минути след това обаче Шалке върна гола, когато след вдигане на Учида Еду с глава изравни резултата – 1:1. В 68-ата минута Раул пък асистира на Дракслер, ной той пропусна уникално положение – гол нямаше.

След още пет минути Раул сам прати топката във вратата и ликуваше, но съдията отмени попадението – засада!

Положенията продължиха да се случват и пред двете врати. Най-големият шанс бе за Вердер в 85-ата минута, когато Фритц нахлу в наказателното поле и стреля, но Нойер успя да избие удара.

Така този много интересен мач завърши наравно. Шалке е на десето място, Вердер – на единадесето.