Ралф Рангник се ската от първия мач на Шалке – в неделя той не води отбора при почти сигурната предварително загуба от Байер. За сметка на това като бе представен сега официално нападна предшественика си Феликс Магат.

„Имам чувството, че отборът няма никаква представа как да притисне съперника. Вижда се, че само един отбор стои на терена”, каза Рангник на пресконференцията.

Според него в Шалке няма отборен дух – ясен намек за липсата на „социална компетентност” у Магат, както се мотивираха шефовете преди време.

„Къде е обединителната идея? При мен няма да има важни и неважни играчи. Важно е как се отнасяме един с друг”, продължи с критиките Рангник.

В същото време сериозният вестник Зюддойче Цайтунг обяви, че Магат ще получи 2 милиона евро от Шалке. Парите не са неустойка, а награда – по милион за четвъртфинала в Шампионската лига и за финала за купата на Германия.

С това финансовите отношения между двете страни ще са изчистени. Магат няма да предявява претенции за неустойка, която би била много по-голяма.

Той вече има нов многомилионен договор във Волфсбург.