Селекционерът Юлиан Нагелсман е доволен от резултата при победата на Германия с 2:1 срещу Босна и Херцеговина и от това, че националите на страната са без сериозни контузии преди следващите мачове за футболната Лига на нациите.  

"Доволен съм от резултата. Отне ни малко време, за да влезем в този мач и губехме твърде често топката, но веднъж щом свикнахме с обстановката, отборът ни доминираше. Босна и Херцеговина пое повече рискове чак през второто полувреме, но отборът им остана стабилен в защита. Все пак имахме доста шансове, но им позволихме да останат в мача", каза той, цитиран от uefa.com. 

"Най-важното нещо е, че се измъкнахме без контузии и всичките ни футболисти са налични за следващия мач". 

Дениз Ундав се разписа два пъти за германците през първото полувреме, а капитанът Един Джеко бе точен за босненците през втората част. Селекционерът на домакините Сегей Барбарез заяви, че германците са наказали грешките на възпитаниците му, които пък пропиляха повечето си шансове и дори удариха греда чрез Ермедин Демирович. 

"Изпитвам смесени чувства. Допуснахме някои грешки и срещу най-големите отбори те обикновено биват наказвани по жесток начин. При 1:0 ударихме греда, което ни даде самочувствие, но за съжаление след това допуснахме бързо втори гол. През второто полувреме видях желаната реакция от футболистите и те дадоха всичко от себе си", каза Барбарез. 

Капитанът Джеко добави: "Показахме добри неща. Германците имат силен отбор и наказаха грешките ни, а ние трябва да коригираме пропуските за следващите мачове. За някои момчета обаче това бе най-големият двубой в живота им и смятам, че тяхното бъдеще е добро. Показаха характер и останахме в мача до последната минута. Продължаваме напред, има още един след три дни". 

"Никой не обича да губи, но положението е такова, каквото е. Мисля, че се движим в правилната посока", каза още нападателят.