Вратарят на Щутгарт Александър Нюбел трябва да получи възможност в националния тим на Германия, след дългата пауза, която очаква контузения Марк-Андре тер Стеген, смята шампионът от Мондиал 2014 Бастиан Швайнщайгер.

След като Мануел Нойер се оттегли от държавния състав, а Тер Щеген се контузи, се появи свободна позиция преди селекционерът Юлиан Нагелсман да назове своите избраници в четвъртък за мачовете от Лигата на нациите през октомври срещу Босна и Херцеговина и Нидерландия.

Оливер Бауман от Хофенхайм, третият избор сред вратарите в отбора по време на Евро 2024, се счита за фаворит, но Швайнщайгер би избрал друго.

"Слава Богу, че имаме няколко добри вратари. Но аз лично намирам Нюбел за много интересен. Ако погледнете Щутгарт през миналия сезон и как игра там, а също и с поглед към бъдещето, той със сигурност има най-добри перспективи", заяви Бастиан Швайнщайгер пред Sportschau и добави:

"Бих се доверил на него, докато Марк се върне."

27-годишният Александър Нюбел, който играе в Щутгарт под наем от Байерн Мюнхен, помогна на тима да завърши на второ място в Бундеслигата пред миналия сезон.

34-годишният Бауман ще бъде третият най-възрастен дебютант в Германия, ако бъде избран.

Имаше спекулации, че Мануел Нойер може да промени решението си да се откаже, а Швайнщайгер би приветствал завръщането му, въпреки че го намира за малко вероятно.

"Той каза ясно, но като фен винаги имаш малко надежда, че ще получи обаждане и ще каже "да", защото той просто има аура на вратата, която влияе на съперника", каза Бастиан Швайнщайгер.