Треньорът Чаби Алонсо критикува защитата на водения от него Байер Леверкузен, след като видя как "аспирините" на два пъти изоставаха в резултата, след което постигнаха обрат до крайното 4:3 в двубоя от Първа Бундеслига срещу Волфсбург в неделя.

Голове на Пиеро Инкарие и Виктор Бонифейс осигуриха ценния успех в полза на шампиона от 2024 година. 

"От една страна съм доволен и щастлив от трите точки, но от друга не съм толкова щастлив от представянето ни. По-специално първото полувреме се чувствахме нестабилни. Заслужено допуснахме три гола и просто се защитавахме твърде неорганизирано. Втората част беше малко по-добра. Като цяло това не беше най-силното ни представяне. След кратката почивка след началото на Шампионската лига, изобщо не ни беше лесно и особено от емоционална гледна точка", коментира Алонсо пред медиите.

Леверкузен, който стана първият отбор, завършил цял сезон в Бундеслигата непобеден, имаше сериозни затруднения в защита през този сезон, допускайки два гола при победа над Борусия Мьонхенгладбах, след което загуби след обрат с 2:3 срещу РБ Лайпциг.

"Девет допуснати гола след четири мача са твърде много. Последният сезон вече е история. Не се сравняваме с него, но определено трябва да се справим по-добре в защита. Трябва да бъдем значително по-стабилни", каза още испанският специалист.

Леверкузен, който има девет точки от четири мача, ще гостува на лидера в класирането Байерн Мюнхен за сблъсък от Бундеслигата, след което ще приеме италианския Милан в мач от Шампионската лига.

"Можем да научим много неща от играта и ще го направим. Ще я анализираме, за да я подобрим, защото тогава искаме да сме готови за два топ мача в рамките на много кратко време", каза още Алонсо.