Байер Леверкузен победи с 4:3 Волфсбург в мач от 4-ия кръг на Бундеслигата. Тимът на Шаби Алонсо за пореден път стигна до успеха със специалитета си - късен гол в добавеното продължение на срещата.

Двубоят започна с автогол на Мукиеле, който даде аванс на "вълците" в 5-ата минута. Шампионите обаче реагираха подоващо и в 14-ата минута Флориан Вирц изравни резултата след асистенция от Гранит Джака. В 32-ата минута Байер вече водеше, след като Джереми Та бе точен. 

Волфсбург обаче не се предаде. Само минути по-късно Борнау изравни за 2:2, а Сванберг шокира домакините с трето попадение в последната минута на първото полувреме.

След почивката Леверкузен натисна. Пиеро Инкапие, който замен Белосиан, се включи отлично и в 49-ата минута изравни резултата за 3:3. Домакините продължиха да натискат, но така и не успяваха да вкарат. В 88-ата минута резервата на гостите Яник Герхард получи директен червен картон за грубо нарушение.

Шампионите се възползваха от численото си предимство и Виктор Бонифейс донесе трите точки за отбора с гло в третата минута на добавеното от съдията продължение.

Леверкузен е на второ място във временното класиране с 9 точки, на 3 от лидера Байерн. Волфсбург пък е 13-и с 3 точки.