Ръководството на германския елитен футболен клуб Борусия Мьонхенгладбах прекрати договора на полузащитника Кристоф Крамер с незабавен ефект, съобщи ДПА.

След дълги преговори двете страни постигнаха споразумение да се разделят година преди края на контракта помежду си и Крамер напуска след десет сезона и изиграни 288 мача с 11 гола и 14 асистенции с екипа на тима.

"Пристигах на Борусия-Парк с усмивка всеки ден в последните десет години. Не е тайна какво означава за мен този клуб, феновете и служителите в него. Имах страхотни преживявания с Борусия. За нещастие всяко нещо си има край и сега очаквам с нетърпение да видя какво ми предстои", коментира 33-годишният дефанзивен халф, който има 12 срещи за националния отбор на Германия.

Световният шампион от 2014 година Крамер загуби мястото си в основния състав при старши треньора Херардо Сеоане и през миналия сезон записа едва 16 участия, като само два пъти започна като титуляр. След края на последната кампания той беше информиран, че не влиза в сметките на Сеоане.