Байер Леверкузен започна подготовка в понеделник за двата си оставащи финала през сезона, като спортният директор Симон Ролфес има сериозни планове за бъдещето, предаде ДПА.

Леверкузен се превърна в първия отбор в Бундеслигата, който завършва цял сезон без загуба, като нямат поражение в Лига Европа и на Купата на Германия, където ще се изправят срещу Аталанта и Кайзерслаутерн в сряда и в събота.

Нито един европейски отбор не е завършвал непобеден цял сезон във всички турнири, откакто те започват в средата на 50-е години.

Байер Леверкузен направи серия от 51 мача без загуба, което е европейски рекорд, като Ролфес вече работи, за да подобри отбора на Шаби Алонсо за следващия сезон и участието в Шампионската лига.  

"Ще се опитаме да донесем свежест в тима и да създадем нова динамика", каза директорът в интервю за ДПА. "Но в основната част ще се запазим, като няма да има нова пълна промяна", добави той.

Гранит Джака, Виктор Бонифейс, Алехандро Грималсо и Йонас Хофман пристигнаха в тима миналото лято и се превърнаха в ключови играчи в изключителния сезон. Ролфес заяви, че философията на клуба се е променила след победната серия и присъствието на Алонсо, който пристигна в клуба през октомври 2022.

"Усещането на Байер Леверкузен в Европа се промени заради резултатите. Но не бих изтъквал толкова промяната, защото миналото лято подписахме с играчи, които нямахме възможност да привлечем четири години по-рано", добави той.

В същото време има сериозен интерес от големите клубове към играчи на Левекрузен и най-вече Йонатан Та и Джереми Фримпонг, които са обект на трансферни спакулации.

"Интересът, независимо към кого, е винаги белег за успех. Затова и не е проблем", каза Ролфес.