Борусия Дортмунд приема днес Байерн Мюнхен в първото за сезона „Дер Класикер“ в Първа Бундеслига. Шампионският заряд отново се завърна в този мач и изглежда, че разликата в класите вече не е чак толкова голяма, колкото бе в последните десетина години.

„Жълто-черните“ обаче влизат в битката след равенство срещу Айнтрахт Франкфурт, докато „баварците“ натрупаха три поредни успеха в шампионата, включително онзи побой с 8:0 над Дармщад отпреди седмица.

През миналата кампания точно този мач определи шампиона на Германия, макар драмата да бе запазена до последния кръг.

Проблемите в двата лагера са налице, но сякаш по-лошото състояние е в състава на Томас Тухел. Той няма да разчита на контузените Матайс де Лихт и Кингсли Коман, а Джошуа Кимих е наказан. Един Терзич от своя ще е само без Жулиен Дюранвил, но неговият статут дори не е на титуляр.

Единственият резултат тази вечер, който не би удовлетворил и двете страни, е равенството, защото Байер Леверкузен ще получи шанс, за да се откъсне напред.

„Дер Класикер“ е планиран днес за 19:30 часа, а очакванията „Сигнал Идуна Парк“ отново да се къса по шефовете с над 81 хил. души.