Световният шампион Германия постигна класическа победа с 3:0 над Норвегия в първата си световна квалификация за Мондиала в Русия.

Срещата се проведе на стадион ''Улевал'' в Осло, а възпитаниците на Йоахим Льов тотално надиграха противника си.

След срещата от Група ''С'' немците са лидери с актив от 3 точки.

Попаденията бяха дело на Мюлер, който се разписа в 15-ата и 60-ата минути, както и на Кимих който бе точен в 45-ата минута след асистенция именно на Томас. 

В този мач Бундестима бе с нов капитан, след като Швайни се оттегли от националния тим. Лентата отиде на ръката на Мануел Нойер, който започна и логично като титуляр за сметка на Марк Андре Тер Стеген.  

Мачът започна с тотално превъзходство за гостите и още в първите минути те търсеха ранно попадение, като удар на Мюлер премина встрани целта.

Освен това стражът на скандинавците спаси с крак близък удар на Хьоведес.

В 15-ата минута все пак Германия откри резултата съвсем логично. След меле в наказателното поле на домакините Мюлер бе най-съобразителен и с прецизен удар от вратарското поле реализира. Стражът в случая докосна топката, но не успя да я спре да влезе във вратата му.

Десетина минути след това Кинг можеше да изравни, но ударът му от няколко метра премина над вратата.

Малко след това пък Мюлер бе близо до втори гол, но след удара му топката рикошира в противников играч и се озова в ръцете на вратаря.

В самия край на полувремето германците стигнаха и до втори гол, който бе дело на Кимих. Той бе изведен от Мюлер зад отбраната и с хубав и силен удар прати топката в далечния ъгъл.

Четвърт час след подновяването на играта Мюлер ознаменува отличното си представяне с още едно попадение, след като засече с глава прекрасно центриране на Кедира.

В 75-ата минута и Бранд бе близо до това да реализира, но стражът на норвежците по великолепен начин спаси, а малко след това се стигна до идентична ситуация със същите ''герои''.

В крайна сметка резултатът остана непроменен. 

НОРВЕГИЯ - ГЕРМАНИЯ 0-3 0-1 Мюлер 15 0-2 Кимих 45 0-3 Мюлер 60

НОРВЕГИЯ: Ярстейн, Ховланд, Свенсон, Алесаами, Тетей, Нордтвейт, Йохансен, Хенриксен, Кинг, Бериша, Диоманде

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Хьоведес, Хумелс, Хектор, Йозил, Кедира, Кроос, Гьотце, Дракслер, Кимих, Мюлер