Намиращият се в тежко положение в първенството Вердер Бремен поднесе изненадата, елиминирайки Борусия Мьонхенгладбах на осминафиналите за Купата на Германия.

Момчетата на Виктор Скрипник постигнаха знаменита победа с 4:3 като гости, като първото полувреме на стадион "Борусия Парк" приключи при аванс от 1:0 за "жребците".

Ларс Щиндъл бе открил резултата в тяхна полза, но след почивката Янек Щернберг (52 минута) и Яник Вестергаард (58 минута) сътвориха пълен обрат.

Четвърт час преди края Бранимир Хъргота изравни, но при следващата си атака Вердер отново излезе напред в резултата чрез старата пушка Клаудио Писаро. В 78-ата минута Антони Уджа покачи аванса на своите, а в последната минута Хъргота оформи крайното 3:4. 

Това беше трета поредна загуба за Борусия в трите различни надпревари през последните дни. Преди това воденият от Андре Шуберт тим падна с 2:4 от Манчестър Сити в ШЛ и с 0:5 от Байер Леверкузен за първенство.

Припомняме, че Гладбах започна сезона с пет поредни загуби в Бундеслигата, а преди новата си лоша серия беше в поредица от 10 поредни мача без поражение, от които 8 победи.