Треньорът на Байер Леверкузен Рогер Шмид призова играчите си да внимават преди утрешния мач с Рома от Шампионската лига, тъй като италианците са много опасни на контраатака.

„Вълците“ гостуват на „Бай Арена“ с мисълта да вземат нещо от мача, след като загубиха изненадващо с 2:3 гостуването си на БАТЕ Борисов в предишния кръг.

„Трябва да имаме ясна идея за утре. Знаем, че Рома са под напрежение заради загубната от БАТЕ. Ако получат пространства, ще се възползват от тях, а това не бива да се случва. Много са смъртоносни на контраатаки.

Те разполагат с много добър отбор, трупат самочувствие и е много важно за нас да ги пресираме, за да не им даваме възможност да играят с топката. Ние играем добър футбол, но трябва да се представим много по-солидно, отколкото в последните мачове“, заяви Шмит.

Леверкузен отстрани големия съперник на Рома – Лацио в плейофите на турнира след 3:1 общ резултат от двата мача.

„И двата двубоя с Лацио бяха много трудни. Но за нас беше важно, че играхме добре срещу топ отбор. Наблюдаваме Рома от известно време и знаем, че те са страхотен отбор. В края на сезона ще се види кой измежду Рома и Лацио е по-добрият отбор.

За нас е важно утре да вземем трите точки, защото в следващите два кръга ще имаме ясна картина дали ще продължим напред“, каза още треньорът на Байер.