Треньорът на Лацио Стефано Пиоли заяви, че тимът му е заслужавал да отбележи отще голове срещу Байер Леверкузен. “Орлите” победиха с 1:0 в първия плейоф за влизане в Шампионската лига, а попадението беше дело на Кейта Балде Диао. 

“Целият мач беше много труден, тъй като Байер имаше висока преса и играеше на бързи обороти. Ние обаче се борихме за всяка топка. Знаехме, че ще създадем възможности за гол, но вкарахме само един, което е може би много малко, като се има в предвид представянето ни”, заяви Пиоли. 

“Спечелихме първият мач, но сблъсъкът все още е много отворен. Доволни сме, че не допуснахме гол у дома, въпреки че те ни създадоха много проблеми. Сега трябва да се съсредоточим върху първата ни среща в Серия А, след което ще мислим за реванша в Леверкузен. 

Доказахме, че можем да играем на много високо ниво. Нашите опоненти все пак победиха отбори като Атлетико Мадрид, Бенфика и Зенит миналия сезон. Очевидно е, че Байер е много добър отбор и аз поздравявам момчетата ми за играта. 

Загубихме Суперкупата, което беше първата ни цел, но сега искаме да продължим напред и да дадем на феновете си това, което очакват от нас. Взехме добър резултат, но ние сме наясно, че ще ни чака много труден реванш”, каза още треньорът на Лацио.