Шалке започна с победа новия сезон в Бундеслигата, след като спечели гостуването си на Вердер Бремен с 3:0.  Това е и първи успех в шампионата за новия старши треньор на тима Андре Брайтенрайтер.

Чешкият национал Теодор Гебре Селасие от тима на домакините си отбеляза автогол в 34-а минута при опит да изчисти топката. Ерик-Максим Чупо-Мотинг направи 2:0 в 68-а минута, а пет минути преди края на двубоя се разписа и Клаас-Ян Хунтелаар. За Вердер Фин Бартелс уцели гредата след първото попадение в двубоя. Бившият футболист на българския шампион Лудогорец Жуниор Кайсара остана на резервната скамейка за Шалке.

Байер Леверкузен се наложи с 2:1 над Хофенхайм. Гостите поведоха в резултата още в 5-а минута с гол на Стивън Цубер. Щефан Кийслинг изравни в 45-а минута, а Юлиан Бранд донесе успеха на "асприните" в гол в 71-а минута.

Новакът Инголщад спечели гостуването си на Майнц 05 с 1:0. Единственото попадение отбеляза Лукас Хинтерзеер в 66-а минута. Българинът Тодор Неделев не беше в групата на Майнц 05 за двубоя.

Друг новак Дармщад завърши 2:2 с гостуващия Хановер. Марсел Хелер даваше аванс на домакините с попадения в 31-а и в 54-а минута. Карлисон Бешоп в началото на второто полувреме изравни за 1:1, а в 62-а минута Айтач Сулу си отбеляза автогол за крайното 2:2. Малко преди второто попадение за гостите Мевлут Ердинч пропусна дузпа за Хановер. 

Аугсбург загуби у дома от Херта Берлин с 0:1. Двата отбора завършиха мача с по 10 души на терена, след като червени картони получиха Раул Бобадия от Аугсбург в края на първото полувреме и Рой Бееренс за Херта в 66-а минута. 

Саломон Калу в 48-а минута от дузпа донесе успеха за столичани. Вратарят на Херта Томас Крафт направи две спасявания в добавеното време на мача. В късния двубой Борусия Дортмунд е домакин на Борусия Мьонхенгладбах.