Претендентът за директна квота в Шампионската лига Байер Леверкузен закотви Щутгарт на последното място в генералното класиране на германското първенство по футбол с разгром с 4:0 на собствен терен.

"Аспирините" поведоха с точка на четвъртия Борусия Мьонхенгладбах след първия мач от 25-ия кръг на Бундеслигата, докато Щутгарт е последен и на пет пункта от спасението.

Леверкузен, който гостува на Атлетико Мадрид в мач от осминафиналите на Шампионската лига през следващата седмица, стигна до два гола само в рамките на четири минути, като това бяха и първите положения в мача.

Вендел даде аванс на домакините в 32-та минута след самостоятелен пробив, а малко по-късно Йосип Дърмич покачи на 2:0, след като засече с глава центриране на Роберто Хилберт.

Карим Белараби вкара най-красивия гол в мача в 50-та минута, след като получи пас от центъра на Гонсало Кастро, финтира два пъти защитника Готоку Сакай и преодоля Свен Улрайх за 3:0.

Японецът беше заменен малко по-късно, но и това не спаси Щутгарт от четвърто попадение. Швейцарският национал Дърмич открадна топката от своя съотборник Хакан Чалханоглу след дълго повеждане и простреля Улрайх за крайното 4:0.

"Мъчихме се половин час, но в крайна сметка си заслужихме победата. Очевидно е, че бързите два гола ни предразположиха към по-добра игра и не е изненадващо, че се чувствахме толкова добре на терена", каза Дърмич.