Байер Леверкузен профука три гола аванс на почивката и завърши 3:3 при гостуването си на Щутгарт в мач от осмия кръг на Бундеслигата.

"Аспирините" стартираха по мечтан начин и до деветата минута вече водеха с два гола, реализирани от южнокорейския национал Хеунг Мин Сон. Азиатецът можеше да стигне до хеттрик в 11-тата минута, но неговият удар срещна напречната греда.

Натискът на гостите се засилваше. Кислинг стреля неточно, а след това удар на Карим Белараби бе спасен. После покрай вратата на швабите се изредиха да стрелят Райнарц, Чалханоглу и Белараби.

След няколко проблясъка на домакините Байер вкара трети гол малко преди почивката. В 41-та минута Хеунг Мин Сон записа и асистенция, когато подаде за точния завършващ удар на Белараби.

По всичко личеше, че интригата се е изпарила, но "аспирините" преглътнаха горчив хап след почивката, когато Щутгарт изравни по сензационен начин.

След ранните пропуски на Белараби и Хилберт след паузата Щутгарт се окопити и отговори. Тимо Вернер реализира с глава в 57-та минута, а в средата на втората част Флориан Клайн намели на 2:3.

Байер се опита да затвори мача, но в 76-тата минута Мартин Харник хвърли в див екстаз зрителите по трибуните на стадион "Мерцедес-Бенц Арена".

Едва тогава Байер отново се активизира, но Мин Сон и Спахич стреляха неточно, а шут на Йедвай бе спасен. В заключителната част на мача Щутгарт дори можеше да стигне до пълен обрат, но двата удара на Харник бяха спасени.

След пропуснатата победа Байер е шести с 13 точки, докато Щутгарт е точно над чертата с шест пункта.