Хамбургер е единственият немски тим, който не е изпадал от създаването на Бундеслигата през 1963 година, но в края на миналия сезон бе на косъм да се лиши от това почетно постижение. Северняците оцеляха в германския елит след тежък бараж с Гройтер Фюрт и явно запалянковците са приели тежко ситуацията в любимия клуб.

Така един от феновете на Хамбургер – милиардерът Клаус-Михаел Кюне, който е транспортен магнат, решил да отпусне на любимия клуб заем в размер на 25 млн. евро при изгодни условия.

Кюне може спокойно да си позволи този жест, тъй като според последната класация на сп. "Форбс" за най-богатите хора в света, той е 119-и по състояние на планетата и разполага с около 10,4 млрд. долара.

Кюне иска клубът да изчисти задълженията си и да подсили състава.

"Реших да поема по-голям ангажимент към Хамбургер, като с това показвам вярата си в новото ръководство на клуба. Надявам се клубните шефове да успеят да подсилят съществено състава", обясни магнатът.

"Ние сме изключително щастливи от участието на хер Кюне в нашия проект", заяви президентът на хамбургерите Дитмар Байерсдорфер. "Подкрепата му идва във възможно най-подходящия момент."