Нападателят на Наполи Ромелу Лукаку се представя отлично в новия си отбор в Серия А. Той обаче пропусна всичките 4 мача на Белгия за Лиггата на Нациите тази есен. Самият Биг Ром помоли да не бъде викан от треньора Доменико Тедеско, което породи напрежение в родината му.

"Надявам се да преоткрия страстта да играя за националния отбор. След световното в Катар плаках всеки ден в продължение на седмици. На това световно направих всичко, за да съм в отбора, защото тима и треньора имаха нужда от мен. Не съм мислил за депресия, но наистина плаках много. Треньорът Тедеско? Когато пристигна, исках да се откажа. Но той ми каза, че има нужда от мен. Прибрах се, говорих със семейството и реших, че оставам".

Оставането на Лукаку породи скандал. Защото треньора Тедеско реши да даде лентата на нападателя, а това ядоса Тибо Куртоа, който от тогава не е играл за Белгия.

"Федерацията подходи грешно към ситуацията. Трябваше да излязат и да кажат, никакви въпроси за Тибо. Треньорът каза това, което трябваше, но федерацията не се справи добре. И този случай все още е горещ. В коя друга страна ще се случи това?"