Според "Гадзета дело спорт" Марио Балотели е постигнал устна договорка с Дженоа за заплатата му при Грифоните. Очаква се ветерана да премине в тима от Серия А като свободен агент. Хората на Алберто Джилардино имат много проблеми с контузии и се обърнаха към Балотели. Смята се, че той иска между 250 000 и 300 000 евро, но несигурното бъдеще на треньора Алберто Джилардино означава, че сделката няма да бъде сключена преди следващия мач от Серия А.

"Гадзета дело спорт" всъщност, потвърждава, че преминаването на Балотели в Генуа зависи от бъдещето на Джилардино начело на рособлу. Грифоните приемат Болоня на стадион "Луиджи Ферарис" в събота и евентуално поражение вероятно ще доведе до уволнението на Джилардино.

Джилардино изигра ключова роля в сделката, като миналата седмица се обади на Балотели, за да разбере дали е свободен. Според вестника, ако подпише с Грифоните, заплатата на Балотели в Генуа ще бъде между 250 000 и 300 000 евро. През този сезон Дженоа спечели само един мач от седем в Серия А, като спечели пет точки и загуби последните три мача. Собственикът на клуба - фонда "777 Partners", беше обявен в несъстоятелност в началото на месеца, което проправи пътя на "A-Cap", един от основните им кредитори да поеме клуба.