Селекционерът на Италия - Лучано Спалети, говори след равенството срещу Белгия - 2:2 в срещата от 3-ия кръг на Лигата на нациите.

“Има лоши моменти, които могат да изхвърлят през прозореца всичко, което подготвяш и правиш на терена. Трябва да сме по-добри в реагирането на тези ситуации, но в моменти като този това не беше възможно. Видях разочарованието на момчетата в съблекалнята. Те са наясно, че контролираха събитията и бяха напът към нова победа, но имаха и малко лош късмет. Те направиха добро представяне, дори когато останахме с 10 души, въпреки че се леко се прибрахме“, започна Лучано Спалети.

Специалистът е доволен от представянето на футболистите след фиаското на Евро 2024 в Германия.

„Играчите работиха здраво за фланелката и искаха да докажат, че имат напълно различен подход след Европейското първенство. Те искаха да покажат, че държат нещата под контрол, разкривайки потенциала си като индивидуалност и колектив. Ще влезем в следващия мач уверени, тъй като този резултат е добър за нас и не трябва да мислим, че сме загубили две точки. Не можехме да направим много повече. Видях отбор, който е скромен и винаги готов да направи това, което е необходимо“, каза още Спалети.

Снимка: БГНЕС