Италия изпусна 2 гола аванс и стигна само до 2:2 срещу Белгия у дома в мач от Лига А група 2 на Лигата на Нациите. Адзурите водят в класирането със 7 точки, а Белгия има 4.

Хората на Лучано Спалети поведоха в първата минута и имаха 2 гола аванс до 25-ата, но останаха с 10 души в 40-ата след червен картон на Лоренцо Пелегрини. Попаденията бяха на Камбиазо и Ретеги. Белгия отвърна с голове на Де Сайпер и Тросар и взе точка от „Олимпико“.

Италия заложи на същия състав, който победи с 3:1 Франция в Париж преди месец. Белгия беше без капитана Де Бройне, който е контузен, и Ромелу Лукаку, който предпочете да остане да тренира с Наполи, за да си върне формата.

След само 60 секунди Италия поведе. Димарко центрира от ляво по земята и на далечната греда Андреа Камбиазо засече. Вратарят Кастеелс спаси, но топката се върна в Камбиазо, който от два метра вкара първия си гол в кариерата за Италия.

В 24-ата минута Италия вече имаше 2 гола аванс. Отново Димарко бе с ключова роля. Негов петдесетметров пас от воле изведе Камбиазо вдясно. Защитникът на Ювентус стреля към далечния ъгъл, но Кастелс спаси. Ретеги бе точен с добавката от малък ъгъл – 2:0.

Добрата игра на Италия се изпари в 40-ата минута. Бастони подаде зле напред към Пелегрини и Артур Теат пресече. Пелегрини се хвърли на шпагат, но съсече защитника на Белгия. Първоначално рефера му показа жълт картон, но след намесата на ВАР цвета бе променен на червен и Италия остана с 10 души.

От фаула Белгия намали на 1:2. Заучено отиграване завърши с удар на Де Сайпер от дъгата пред наказателното поле и топката влетя в ъгъла на Донарума.

След паузата Белгия натисна. И в 61-ата минута изравни. Центриране от корнер бе свалено от Фас с глава, а Тросар от вратарското поле отклони пред Донарума – 2:2. Това бе 10-и гол за Тросар с екипа на Белгия.

До края и двата тима опитаха, но не стигнаха до попадение. Така за първи път от 1978 г. Италия не печели мач у дома, в който води поне с 2 гола.