Футболистът на Наполи Хвича Кварацхелия спечели наградата за играч на месец септември, побеждавайки конкуренцията на Кристиан Пулишич от Милан. Грузинският национал вкара два гола през септември, за да помогне на отбора на Антонио Конте да постигне победи срещу Каляри и Монца и да се изкачи на върха в Серия А, където в момента се намира след седем кръга, на две точки над втория Интер. Пулишич също беше сред кандидатите за наградата след впечатляващия месец, в който вкара три попадения, включително фантастичен солов гол в Дерби дела Мадонина срещу Интер.

"Наградата EA SPORTS FC Player Of The Month за септември бе присъдена на играча на Наполи Хвича Кварацхелия", се казва в официално изявление на футболната лига. "Призът ще бъде връчен преди мача на Наполи срещу Лече, насрочен за събота, 26 октомври 2024 г., от 16:00 ч. на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол. Гласовете на феновете на https://serieapotm.easports.com/, съчетани с индивидуални статистически данни, определиха Хвича Кварацхелия за победител, изпреварвайки Бремер (Ювентус), Кастро (Болоня), Кутроне (Комо), Димарко (Интер), Пулишич (Милан)."

Изпълнителният директор на Лега Серия А Луиджи Де Сиерво добави: "Кварацхелия е символ на Наполи и на цялата ни лига, изключителен играч, който винаги може да реши мача с качествените си отигравания, както и положителна фигура за младите, емблема на отдадеността и решителността, необходими за постигане на амбициозни резултати." "С четвъртия си успех в класацията "Играч на месеца" крилото на Наполи се присъединява към Пауло Дибала сред играчите, които са печелили този трофей най-много пъти.