Антонио Конте настоява, че не би ви повярвал, ако му бяхте казали, че Наполи ще бъде на върха в Серия А преди три месеца, и обясни защо Комо е "най-лошият" отбор, срещу който Наполи се е изправял досега. Адзурите победиха с 3:1 снощи новака в Серия А и посрещат паузата за националните отбори като лидер в класирането.

Въпреки победата в петък Конте не е убеден, че отборът му наистина заслужава лидерството. "Не знам дали в момента това е Наполи, който заслужава да бъде на първо място в класирането, но ние сме първи и това е факт", каза той. "Ако някой ми беше казал това преди три месеца, щеше да ми е трудно да повярвам. Знаем, че трябваше да работим здраво във всеки мач, включително и днес срещу отбор, който е може би в най-добрата форма в цялата лига, идвайки след почти три поредни победи".

"Много се радвам, че видях такава страхотна реакция след трудния период в края на второто полувреме, след като допуснахме гол. Ние израстваме, по отношение на способността да играем в различни стилове, да играем футбол, но и да си изцапаме ръцете, когато се налага. Това е отличен знак и трябва да се възползваме от този шанс с две ръце".

"Момчетата казаха, че можем да бъдем първи за паузата в първенството. Изминаха само няколко мача, но вече имаме 16 точки, които ще ни бъдат от полза за бъдещите ни цели. Започнахме добре през първото полувреме, вкарахме страхотен гол, резултат от упоритата ни работа. След това дадохме на Комо малко пространство и не успяхме да се противопоставим на техния дрибъл и стрелба.

"След това променихме тактически нещата през второто полувреме и те вече не бяха в играта. Загубихме твърде много двубои, но това е част от процеса на възстановяване на увереността и самочувствието. "През второто полувреме се прегрупирахме добре и имахме полувреме, в което явно израствахме. Все пак Комо беше най-лошият отбор, срещу който да се изправим в този момент."