Лучано Спалети включи петима дебютанти в последния си състав на националния отбор на Италия за мачовете от Лигата на нациите срещу Белгия и Израел през октомври, включително централния защитник на Милан Матео Габия и вратаря на Ювентус Микеле Ди Грегорио. В сравнение с последния му състав за септември няма много промени, но формата и контузиите наложиха няколко нови имена.

Спалети посочи петима футболисти без мачове за Италия. Лятното попълнение на Ювентус Ди Грегорио заменя контузения вратар на Наполи Алекс Мерет. Той се присъединява към постоянно присъстващите Джанлуиджи Донарума от Пари Сен Жермен и Гулиелмо Викарио от Тотнъм. Габия, който впечатлява, откакто получи стартово място в отбора на Пауло Фонсека в Милан, също е в тима. Кейлъб Околи от Лестър Сити е включен в състава за втори пореден път. Централният защитник не беше използван срещу Франция и Израел миналия месец, но Спалети явно харесва това, което е видял от 23-годишния централен защитник досега.

20-годишният Николо Пизили също е включен в списъка след впечатляваща серия от изяви в халфовата линия на Рома. За първи път от над 20 години в състава на Италия има и Малдини, тъй като Даниел, син на легендата на Милан и Адзурите Паоло, е избран след обещаващия старт на сезона с Монца. Италия ще играе с Белгия на стадион "Олимпико" на 10 октомври, а четири дни по-късно ще приеме Израел в Удине.