Ромелу Лукаку отново бе героят за Наполи при победата с 3:1 над Комо в първи мач от седми кръг на Серия А. Белгиецът вкара един и асистира за другите два гола за своя отбор. Хората на Антонио Конте влизат в паузата за националните отбори като лидер в класирането. Преди останалите мачове от кръга те имат 16 точки - с 4 повече от втория Ювентус.

Конте заложи на същия състав, който победи Монца миналия уикенд. Комо пристигна в Неапол с 2 поредни победи, но никога не си бе тръгвал с нещо като гост на Наполи в историята на Серия А - 11 мача, 11 победи за Адзурите.

Наполи поведе в 26-ата секунда. Лукаку изведе Скот Мактомини в наказателното поле и шотландецът с прецизен удар прати топката в страничната греда и мрежата. Това бе първи гол на Мактомини в Серия А и втори с екипа на Наполи.

Адзурите обаче позволиха на Комо да изравни играта. Нико Пас стреля два пъти много опасно от разстояние. Вторият му удар дори срещна гредата. В 43-ата минута Комо изравни. Габриел Стрефеца се разписа с хубав удар по диагонала от границата на наказателното поле.

След паузата Наполи взе своето. Първо грешка на Серджи Роберто позволи на Матиас Оливера да отнеме топката и да нахлуе в наказателното. Серджи Роберто го фаулира и съдията посочи бялата точка. Лукаку бе точен от 11-те метра и изведе отново Наполи напред. Белгиецът осигури и третия гол в 86-ата минута. Този път той изведе зад защитата резервата Давид Нерес. За бразилеца това също е първи гол с екипа на Наполи, като в предишните мачове даде три асистенции.

Комо остава с 8 точки, на 10-о място в Серия А.