Италианският съдия Фабио Мареска е отстранен от съдийството в Серия А за един месец, а също така е отстранен от участие в Шампионската лига за мача между ПСВ Айндховен - Спортинг, на който трябваше да бъде четвърти рефер. Причината са за предполагаеми заплахи, отправени от него по време на мач от кувейтското първенство.

Мареска ръководи мача от кувейтската елитна дивизия между Кувейт и Ал Араби в петък вечерта, който завърши с победа на домакините с 2:0, но докладите от вторник потвърждават, че един от играчите е подал сериозно оплакване срещу длъжностното лице. Според "Кориере дела сера"инцидентът е станал по време на кратък разговор на английски език с полузащитника на Ал Араби Халед Ал Мершед. Съществуват обаче противоречиви версии за събитията. Според "Кориере дела сера" някои смятат, че Мареска е казал нещо от рода на "до следващия път", докато други смятат, че е стигнал доста по-далеч, като се твърди, че е казал: "Следващия път, ще те убия", откъдето произтича и сериозността на последствията.

Според информацията от вторник е малко вероятно Мареска да бъде наказан в Кувейт, но той е освободен от задълженията си в Серия А за следващия месец и вече няма да бъде в съдийския екип за мача от Шампионската лига между ПСВ Айндховен и Спортинг. Първоначално 43-годишният играч трябваше да бъде четвърти рефер тази вечер, но сега ще бъде заменен от Даниеле Довери. Досега Мареска е ръководил един мач от Серия А през 2024-25 г: Равенството 2:2 между Милан и Торино през първия уикенд на сезона.