Според генуезкия вестник "Il Secolo XIX" Дженоа е спряла преговорите с Антонио Кандрева и е проучила възможностите да привлече бившата звезда на Тотнъм Деле Али. Борещият се за оцеляване в Серия А отбор търси заместник на украинския национал Руслан Малиновски, който получи тежка контузия в глезена по време на мача срещу Венеция преди по-малко от две седмици.

Множество източници съобщиха, че Грифоните ка готови да сключат сделка със свободния агент Антонио Кандрева, бивше крило на Интер, Лацио и Салернитана. Днес обаче най-големият вестник в Лигурия "Il Secolo XIX" твърди, че преговорите с опитния италиански халф са били спрени, тъй като директорите на клуба са загрижени за хармонията в съблекалнята. Според информацията Дженоа са се допитали до друг играч, който е на разположение със свободен трансфер: 28-годишния полузащитник Деле Али.

Англичанинът е без клуб, откакто договорът му с Евертън изтече през юни 2024 г. Той има 51 гола и 34 асистенции в 194 участия във Висшата лига с  карамелите и Тотнъм, но изигра последния си състезателен мач с Бешикташ преди повече от година, на 26 февруари 2023 г. Дженоа загуби три поредни мача във всички състезания, включително дербито на Копа Италия срещу градския съперник Сампдория, и има пет точки в шест мача в Серия А.