Наполи излезе начело в Серия А след 6-ия кръг, благодарение на победа с 2:0 над Монца у дома. Адзурите вече имат 13 точки в актива, с една повече от Ювентус и с 2 повече от Милан и Интер. Монца пък остава предпоследен само с 3 точки на сметката и без победа този сезон.

Антонио Конте заложи на същите 11, които направиха 0:0 с Ювентус в миналия кръг. Още от първата минута Адзурите натиснаха. Матео Политано откри в 22-ата минута. Той тръгна от тъча, опита да подаде на Лукаку, но топката се върна в краката му след намеса на Бианко и след като стигна до вратарското поле, Политано промуши топката между краката на Турати - 1:0. Това беше 10-и пореден сезон, в който Политано вкарва гол в Серия А. В последните 10 сезона единствените други играчи с гол във всеки са Дуван Сапата и Пауло Дибала.

След още 11 минути Наполи вкара втори гол. Турати сбърка с подаване напред, Замбо-Ангиса веднага осигури топката за Лоботка, който изведе в наказателното Мактомини. Шотландецът бе блокиран от защитник, но топката се оказа идеална за Кварацхелия, който от 5-6 метра опъна мрежата - 2:0.

През второто полувреме Наполи се заволи да задържа топката и така и не направи повече точни удари. Монца пък въобще не притесни съперника. Единствено един удар на Малдини от фаул бе опасен. Хората на Алесандро Неста са без победа, а ако върнем и края на миналия сезон Монца вече 15 мача от елита няма успех.