Бившият играч на Интер и Лацио Антонио Кандрева е на път да се завърне в Серия А, пишат италианските медии. Ветеранът е свободен агент и е на път да подпише с Дженоа и да се завърне в калчото три месеца след като напусна Салернитана. Вестник "Ла Република" съобщи, че Грифоните ще подпишат с Кандрева, за да подсилят състава си, който е измъчван от контузии. Наскоро Руслан Малиновски пострада тежко и  треньора Алберто Джилардино има сериозна нужда от опит в средата на терена.

Според "Ла Република" Дженоа ще подпише с Антонио Кандрева със свободен трансфер с надеждата да помогне на отбора на Алберто Джилардино да се възстанови след проблемния старт на сезона, белязан от само една победа в Серия А в шест мача и болезнено отпадане от Копа Италия от градския съперник Сампдория. Кандрева все още си търси отбор, след като напусна Салернитана в края на договора си през юни. Той изигра два сезона за Морските кончета като през миналия сезон вкара шест гола в Серия А и даде шест асистенции, които не бяха достатъчни, за да предотвратят изпадането на тима в Серия Б.

Очаква се бившият полузащитник на Интер веднага да се превърне в актуална опция за треньора Джилардино, който загуби Малиновски до края на сезона заради ужасяваща контузия, която добави към физическите проблеми на Жуниор Месиас и капитана Милан Бадел. Преди да се присъедини към Салернитана, Кандрева прекара два сезона в градския съперник на Генуа Сампдория, който елиминира Грифоните във втория кръг на Копа Италия, след като стана победител с дузпи в края на мач, белязан от ожесточени сблъсъци между двете фенски групи.