Осем са арестуваните, а най-малко 15 са ранените, като девет от тях са в болница след нощта на ожесточени сблъсъци между привърженици на Дженоа и Сампдория след дербито за Копа Италия в сряда вечерта. Дългоочакваното Дерби дела Лантерна (Дербито на Фара) във втория кръг на Купата на Италия доведе до бурни размирици по улиците около стадион "Луиджи Ферарис" в сряда вечерта.

Двата отбора не се бяха срещали от над две години преди снощи, а напрежението между съперничещите си привърженици назряваше от известно време. Според информация на Calciomercato.com неприятните сцени са започнали, когато привържениците на Дженоа са разпънали серия от знамена, откраднати от ултраси на Сампдория през последните месеци.

Полицията за борба с безредиците е била извикана след края на редовното време, а насилието е продължило дълго през нощта, до около 2:30 ч. местно време. Един полицай е хоспитализиран в резултат на сблъсъците, а най-малко 14 други са получили наранявания. Общо девет души са били приети в болница в резултат на нараняванията си. До четвъртък сутринта са извършени осем ареста. Сампдория се класира за напред след равенство 1:1 в редовното време и в крайна сметка победи Дженоа с дузпи - 6:5.