Едно от най-големите съперничества в италианския футбол - това в Генуа, донесе много емоции във втория кръг за Купата на Италия. Сампдория, от Серия Б, отстрани Дженоа след изпъление на дузпи и ще се изправи срещу Рома на осминафиналите през декември. Дербито на Фара завърши 1:1 в редовното време и се стигна до удари от бялата точка. Там Самп спечели с 6:5.

Най-старото дерби в Италия не се бе играло повече от 2 години. 27 000 души изпълниха стадион "Луиджи Ферарис", а още от обед имаше размирици из града след сбивания на двете агитки и намесата на полицията.

Още в 9-ата минута Дженоа поведе. Грешка на Симоне Романьоли позволи на Бадел да изведе Андреа Пинамонти, който с точен удар в ъгъла даде аванс на Грифоните. Това бе втори гол на Пинамонти откакто дойде това лято.

До края на първото полувреме Самп изпусна 2 добри ситуации. Удари на Кода и Ла Гумина бяха спасени от вратаря Никола Леали. След почивката Самп продължи да атакува и да търси гола. Имаше нови пропуснати ситуации, докато не се стигна до 83-ата минута, когато с прекрасен удар от границата на наказателното поле влезлият като резерва Фабио Борини направи 1:1.

По регламент веднага след редовното време се изпълняват дузпи при равенство. Първата за Дженоа бе пропусната от дебютиралия за тима в този мач Фабио Мирети. Бившият играч на Юве не уцели вратата. Младокът Бенедети обаче също пропусна за Самп, като Леали спаси. Така се стигна до допълниотелни дузпи. При вторите изпълнения Дзаноли видя удара си спасен от Силвестри, а Барека бе точен и прати Самп в следващия кръг.