Рафаел Варан обяви че ще остане в Комо в "различна роля", след като обяви оттеглянето си от футбола на 31 години. Бившият световен шампион изненадващо каза, че повече няма да се състезава вчера. Защитникът, който игра в Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед обяви: "Ще се видим скоро", в специално обрашение в Instagram.

Комо сподели думите на Варан в социалните медии, а защитникът отговори в Instagram: "Различна роля за мен от планираната, но нямам търпение да започнем да градим заедно сега. Ще се видим скоро в Комо."  Варан се присъедини към Комо със свободен трансфер миналото лято след края на договора си с Манчестър Юнайтед. Той обаче получи контузия на коляното само 23 минути след състезателния си дебют с новия си клуб в мач от Копа Италия през август. Заради контузията си 31-годишният футболист беше изваден от списъка на Комо за Серия А.

Новакът в Серия А, чийто треньор е Сеск Фабрегас, е собственост на най-богатото семейство от Индонезия - семейство Хартоно. Сред акционерите е и легендата на Арсенал Тиери Анри. През миналия сезон "езерняците" се изкачиха в Серия А и спечелиха първия си мач в Серия А от 21 години насам снощи, побеждавайки Аталанта с 3:2 в Бергамо.