Комо постигна първа победа в Серия А от повече от 21 години, след като отборът на Сеск Фабрегас спечели с 3:2 като гост на Аталанта в мач от петия кръг на футболното първенство на Италия.

Срещата се игра 24 по-късно, след като беше отложена ден по-рано заради наводнен терен.

Попадения през второто полувреме на Габриел Стрефеца и Алиу Фадера, както и автогол на защитника на Аталанта Сеад Колашинац дадоха на новака Комо първия успех в италианския шампионат от май 2003 година насам.

Това е трета загуба за сезона за Аталанта, който завърши 0:0 срещу Арсенал в Шампионската лига миналата седмица.

Домакините поведоха в 18-ата минута след центриране от корнер и удар от воле на Давиде Запакоста в долния ляв ъгъл точно от границата на наказателното поле. Комо успя да изравни само 20 секунди след началото на втората част, когато Серхи Роберто асистира на Стрефеца и той направи 1:1.

Гостите стигнаха до обрат в 54-ата минута, макар и с голям късмет, когато ударът на Николас Пас беше отразен от Колашинац и той прати топката в собствената си врата. Четири минути по-късно нещата се влошиха за домакините, когато Фадера стреля в далечния долен ъгъл за 3:1.

Адемола Лукман реализира дузпа за Аталанта в деветата минута на добавеното време, след като Алберто Досена фаулира Ваня Влахович в наказателното поле.