Удинезе излезе на първото място в Серия А след невероятна драма и обрат от 0:2 до 3:2 като гост на Парма. Фриуланите взеха трета поредна победа и с 10 точки от четири кръга са еднолично начело в класирането на калчото и няма кой да ги измести до края на кръга. Удинезе не е бил първи самостоятелно в таблицата на Серия А от 13 години. За последно това се случи след 7-ия кръг на сезон 2011/12.

Новакът Парма имаше 4 точки от първите 3 кръга и започна ударно. Още във втората минута Дуковете, които празнуваха 100 г. от откриването на стадион "Енио Тардини", поведоха. Капитанът Дел Прато засече с воле късо подаване на Михайла от корнер. Фриуланите опитаха да отвърнат с атаки на  Товен и Пайеро, но Парма нанесе втори удар преди паузата.

Бони получи топката от Ман с гръб към вратата, но се обърна и с прекрасно докосване матира Яка Бийол и вратаря Окойе. Треньорът на Удинезе Коста Руняич направи двойна смяна на почивката и нещата бързо се обърнаха. Лоренцо Лука върна един гол, а после Флориан Товен се разписа два пъти, за да оформи обрата. Удинезе бе подпомогнат от факта, че дебютантът и най-скъпо попълнение в състава на Парма, който направи своя дебют, бе изгонен за два жълти картона в рамките на 15 минути.