Ромелу Лукаку изигра първия си мач като титуляр за Наполи при победата с 4:0 като гост на Каляри. Белгиецът вкара един от головете и асистира за още 2 при успеха в Сардиния. Победата качи Наполи на първото място в класирането преди останалите мачове от кръга. Хората на Антонио Конте са с 9 точки от 4 кръга и имат една повече от Ювентус и Торино.

Наполи има само една загуба в последните 27 мача с Каляри в Серия А и днес отново взе своето срещу сардинци. Адзурите поведоха в 18-ата минута след гол на Джовани ди Лоренцо. Той получи топката от Лукаку и стреля от границата на наказателното, ударът се отклони в Йери Мина и влезе в ъгъла на Скуфет. Това е втори гол за сезона за капитана на Наполи.

До почивката повече попадения нямаше, а вратаря Мерет направи някои отлични спасявания. След паузата Каляри натисна и удар на Марин бе избит в гредата от Мерет. За да се стигне до 4 ключови минути. В 66-ата минута Лукаку изведе Кварацхелия и грузинеца с боц прати топката покрай вратаря. След това Скуфет сбърка при подаването и Кварацхелия върна към Лукаку, който сам на празна врата реализира втория си гол за сезона с екипа на Адзурите. Двамата с Квара бяха сменени веднага след това.

В добавеното време Алесандро Буонджорно оформи крайното 4:0. Той се разписа с глава след корнер. Каляри остава без победа през сезона с 2 точки от 4 мача и в зоната на изпадащите. Следващият мач за Наполи е срещу Юве.