Треньорът на Комо Сеск Фабрегас е застрашен да бъде изгонен от апартамент в Швейцария, защото не плащал наема си, съобщават медиите. Комо е близо до границата с Швейцария и преди няколко месеца испанският тактик е наел престижен апартамент в района на Бисоне в кантон Тичино, италианската част на страната. 

Според пресата собственикът на имота се бори за 34 000 франка неплатен наем и сметки за комунални услуги. "Дори се опитахме да се свържем с адвоката му, но нямаше никакъв напредък...", казва хазяинът.

Собственикът вече е дал Фабрегас на съд и следващата седмица е крайният срок, в който съдията трябва да оцени ситуацията. Ако загуби делото, бившият играч на Арсенал и Барселона рискува полицията да изведе него и семейството му от апартамента.

37-годишният бивш футболист дойде в Комо за първи път като играч през лятото на 2022 г., след което се оттегли година по-късно и стана треньор на отбора до 19 години, като бързо бе повишен в треньор на първия тим. През миналия сезон за известно време той официално беше помощник на Осиан Робъртс, но успя да поеме основната работа от този мандат в Серия А, след като постигна необходимите пълномощия.