Италия е с пълен актив от 6 точки в група 2 на Лига А от Лигата на Нациите, след като победи с 2:1 Израел като гост. Мачът се игра в Будапеща, заради невъзможността на Израел да провежда мачове у дома. Головете на Давиде Фратези и Мойс Кийн донесоха втори успех за Адзурите, които преди 3 дни надвиха 3:1 Франция в Париж. Израел пък губи за втори път, след като отстъпи с 1:3 от Белгия.

Лучано Спалети направи 5 промени в състава, който победи Петлите. Титуляри започнаха Распадори и Кийн в атака, Беланова на десния фланг, както и Буонджорно и Гати в защита.

Адзурите поведоха в 38-ата минута, когато Димарко центрира отляво и с гърди Давиде Фратези отклони топката в мрежата. Това е шестият гол на Фратези откакто Лучано Спалети пое националния тим на Италия. Няма друг играч на Италия с повече от 2 гола под ръководството на Спалети (16 мача). Фратези вече има 7 гола за Адзурите в 21 мача.

След почивката Израел опита да отвърне, но точно когато играеше най-силния си футбол, допусна втори гол. Фратези пресече едно подаване, пусна топката към Распадори, който стреля силно, но вратаря Джерафи изби. Мойк Кийн бе най-съобразителен и реализира за 2:0. Това е първият му гол за Италия от 3 години насам.

Италианците можеха да вкарат и трети гол, но пропуснаха някои добри възможности, а попадение на Тонали бе отменено заради засада. В 90-ата минута Израел върна един гол. Центриране от фаул не бе добре избито и резервата Абу Фани със силен удар по диагонала направи 1:2. Така шест поредни мача Италия няма суха мрежа.

През октомври Адзурите са домакини на Белгия и Израел.