Пазарът за в големите европейски лиги затвори снощи. Имаше стотици сделки, но някои клубове останаха разочаровани, както и някои играчи. Въпреки, че трансферният прозорец вече е затворен, клубовете все още имат възможност да привлекат свободни играчи, т.е. играчи без договор.

Ако обаче искате да ги използвате в европейските купи, сделките трябва да бъдат приключени до понеделник, когато списъците трябва да бъдат предадени в Уефа. Сред свободните играчи има някои отлични имена. Преди всичко бившият играч на Ювентус Рабио, но също така холандецът Депай, французинът Марсиал и испанецът Ермосо, който се харесва на Рома. Нека видим топ 10.

1. Адриен Рабио

Персона нон грата в лагера на Ювентус след сбогуването с Алегри, французинът щеше да изкуши мнозина. Милан неведнъж е мислилиза него, но биха могли да опитат атака само в случай на трансфер на Бенасер в Саудитска Арабия, където пазарът затваря в понеделник. Това не е невъзможно, но е малко вероятно, не на последно място поради много високите изисквания за заплата и комисионна от страна на майката/агента на играча.

2. Марио Ермосо

Много популярен защитник през последните няколко дни. Харесват го турците от Галатасарай, но и от Рома. 29-годишният футболист играе от 2019 г. в Атлетико Мадрид, но с изтичането на договора му Чоло Симеоне не го поднови. И тук съществува проблемът с много високите заплати и хонорари.

3. Антони Марсиал

Девет сезона в Манчестър Юнайтед, 90 гола в 317 мача във Висшата лига, но френският нападател все още е свободен агент. Като възможни дестинации за 28-годишния футболист се споменават Лион, Марсилия и Бешикташ, но досега нищо не се е случило. Много високата заплата (Юнайтед му плащаше по 15 млн. бруто на сезон) и многото контузии са отблъснали всички.

4. Мемфис Депай

Нидерландецът разочарова на последното Европейско първенство, след като изкара подобен неуспешен сезон в Атлетико Мадрид. Фактът, че се спрягат имената само на Ница и Райо Валекано, подсказва, че 30-годишният Депай не е сред най-търсените. Но все пак той може да бъде полезен на някого.

5. Юсуф Язаджъ

Говореше се за евентуален интерес на Милан към 27-годишния турски халф, като слуховете се дължаха най-вече на факта, че през миналия сезон той е играл за Лил на Пауло Фонсека, който сега е треньор на росонерите. 

6. Андре Гомеш

В редките си изяви с екипа на Евертън през миналия сезон той просто изглеждаше като остатък от ерата на Карамелите - "харчи и харчи". 31-годишният играч може да се озове в МЛС.

7. Жоел Матип

33-годишният камерунец получи сбогом от Ливърпул, когато договорът му изтече, и все още е извън игра. Скъсаният коремен мускул, от който се възстановява, досега е отблъсквал клубовете, които евентуално биха могли да заложат на него.

8. Матс Хумелс

Друго име, което циркулираше около Рома в търсене на защитник. Флагманът на Дортмунд напусна Бундеслигата на 35-годишна възраст. След като Брайтън и Болоня имаха интерес, сега се спрягат още Реал Сосиедад и Майорка.

9. Деле Али

Въпреки че продължава да тренира с Евертън, 28-годишният халф все още е свободен. Англичаните са му предложили едногодишен договор, но тъй като е извън игра от февруари 2023 г., първо ще трябва да докаже, че е физически готов да се завърне на терена. Бившият играч на Тотнъм също така заяви, че се стреми да се завърне в националния отбор на Англия за Световното първенство през 2026 г.

10. Ерик Максим Чупо-Мотинг

35-годишният камерунски нападател завърши приключението си с Байерн Мюнхен, след като носеше и фланелката на ПСЖ. Говореше се за слаб интерес от страна на Манчестър Юнайтед, но до нищо не се стигна. Също така извън националния отбор на Неукротимите лъвове, позицията му остава сложна.