Ромелу Лукаку разказа за специалните си отношения с треньора на Наполи Антонио Конте, като обясни, че италианският тактик е помогнал да подобри играта му както във футболно отношение, така и по отношение на манталитета. В четвъртък следобед Лукаку официално се присъедини към Наполи с постоянен трансфер от Челси, като сделката струваше на Адзурите 30 млн. евро плюс 30% клауза за продажба.

В деня на трансфера Наполи публикува видео зад кулисите с най-новата си придобивка. По време на пътуването си до Неапол Лукаку обясни защо е толкова развълнуван да работи отново с Конте. За последно двамата работиха заедно в Интер, което доведе до спечелването на Скудетото и 24 гола за белгиеца.

"Имам история с него, която започна преди много години. Той искаше голям човек в продължение на девет или десет години, но така и не получихме възможност да работим заедно. След това ни се отдаде възможност преди няколко години. Смятам, че той ме изведе на друго ниво по отношение на футбола, но и в психически план".

31-годишният футболист добави, че има една конкретна снимка, която е особено близка до сърцето му.  

"Най-хубавото нещо е снимката, която имам с него, когато спечелихме Скудетото. Това за мен е най-хубавото нещо от съвместното ни пътуване."