В четвъртък следобед многобройни съобщения сочат, че Ал Ахли е постигнал принципно споразумение с нападателя на Наполи Виктор Осимен. Тимът от Саудитска Арабия е предложил договор на стойност 160 млн. евро за четири години. Ал Ахли има споразумение за личните условия с Осимен според РАИ Спорт, Saudi Sport, Calciomercato.it и други. Нигериецът е дал съгласието си за четиригодишен договор на стойност 40 млн. евро на сезон под формата на заплата.

Ал Ахли са готови да включат в сделката и клауза за освобождаване, която може да улесни завръщането му в Европа от 2025 г. нататък. Ал Ахли все още ще трябва да преговаря за подходяща трансферна сума с настоящия работодател на Осимен - Наполи. През последната седмица към голмайстора на Серия А от предния сезон отново имаше интерес от страна на Челси, но предложението им за лични условия беше много по-малко от това на саудитците, които според информацията вече са предложили на играча около четири пъти повече от Челси.

Челси се надяваше да обвърже нигерийския национал с лични условия, подобни на тези, които той получава по настоящия си договор с Наполи, а именно около 10 млн. евро на сезон. Осимен има освобождаваща клауза в размер на 130 млн. евро в настоящия си договор с Наполи, но се предполага, че Ал Ахли са предложили сума малко под 70 млн. евро, когато за първи път са се свързали с Адзурите.