Точно към края на пресконференцията на Антонио Конте дойде официалната новина: Ромелу Лукаку е вече играч на Наполи. Треньорът на Адзурите явно не бе предвидил да говори за играчи, които "още не са официално футболисти на Наполи". Но туитът на  президентът Аурелио де Лаурентис, който обяви привличането на Лукаку промени нещата.

"Официално? Тогава можем да добавим въпроса", каза веднага усмихнатият Конте, видимо "по-щастлив и по-спокоен" (самите му думи), отколкото преди няколко седмици. "Надявам се Ромелу да успее да се сработи с отбора веднага, имаме две тренировки и довършителна сесия в събота сутринта", подчерта Конте. Ако не му се случи нещо специално, той ще дойде с нас. Какво да кажа? Той определено е нетипичен централен нападател, обикновено с това телосложение те са бавни. За сметка на това той има страхотни крака, той е играч за американски футбол, мощен и много бърз. Нуждаем се от тези две неща - някой, който може да задържа топката и да я разменя с по-талантливите си съотборници, но и някой, който знае как да атакува в дълбочина и пространство".

Конте говори и за човека Ромелу Лукаку. "Той е добър, порядъчен човек, влизам в огъня за него. Знае каква отговорност носи към мен, към Наполи и неаполитанците. Но да не забравяме и другите двама. Симеоне и Джак са важни играчи, които ни дават много и аз съм много щастлив с тях. Днес съм много по-спокоен и щастлив в това отношение".

Преди да премине към битката с  Парма ("изненадата на шампионата, днес може би отборът в най-добра форма"), Антонио разказа за емоцията, която е предизвикала разходката му пред стенописа на Марадона.

"Не знам как се случи това нещо, отидох с жена ми, дъщеря ми и брат ми, беше късно и без голям ескорт. Това беше нещо, което исках да направя от много време насам', казва Конте. "Беше много красиво нещо, дишаш специален въздух. Това е място за поклонение. Наистина можеш да дишаш невероятен въздух, луда енергия".

Тази, която се видя в града тези дни и на "Марадона" след победата над Болоня. 'Намираме се в началото на едно пътуване, трябва да умеем да пазим равновесие както след лошо представяне, така и след победа. Но победите трябва да се търсят на терена и след това винаги да се празнуват, защото нищо не се приема за даденост. Изграждаме нещо важно, започнахме от основите, за да може Наполи да се върне в борбата за дълго време, това отнема време, но всички тези в историческата група са изключителни играчи и момчета. Квара има голям талант, който поставя на разположение на отбора, Ди Лоренцо притежава огромни човешки ценности и изключителна футболна интелигентност. Но мога да говоря добре за всички: Мадзоки е човек, който винаги дава 110 процента... Благодаря на всички тези момчета", завърши Конте.