Представители на саудитския Ал Ахли вече пристигнаха в Италия, за да проведат това, което се надяват да бъдат важни разговори с Виктор Осимен и неговите агенти относно евентуално преместване на нападателя на Наполи в Близкия изток преди затварянето на летния трансферен прозорец.

Информации по-рано тази седмица потвърдиха, че Ал Ахли е готов да плати на Наполи 70 милиона евро, за да привлече нигерийския национал. Те също така подготвят огромна оферта за четиригодишен договор на стойност 30 милиона евро на сезон като заплата. Според последните актуализации от Фабрицио Романо, Ал Ахли също е готов да включи освобождаваща клауза в договора на Осимен. Той поиска същото от Наполи, когато предоговори сделката си миналия сезон, и се разбира, че иска същото и от Челси.

Осимен също е обект на интерес от страна на Челси през последните дни. Клубът от Западен Лондон е готов да изравни предложението на Ал Ахли за 70 милиона евро към Наполи, но едва ли ще предложат Осимхен толкова пари като заплата. Те са готови да запазят сегашното му възнаграждение от 10 млн. евро на сезон. Фабрицио Романо добавя, че сделката с Ал Ахли е вероятно да се случи само ако преговорите с Челси се провалят.

Ал Ахли също има надмощие, като се има предвид, че времето е на тяхна страна. Трансферният пазар във Висшата лига и Серия А затваря на 30 август, но крайният срок за регистриране на нови играчи в Саудитската лига изтича месец по-късно, на 6 октомври.